2023-04-28
長沙灣必食抵食烤魚!勁大杯飲品≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣招牌烤魚 $268 + 各款配菜 每款$30揀左香辣小辣,配菜額外叫左金針菇烤魚本身嘅配菜都好豐富,包括豆卜、木耳、金菇、薯仔、洋蔥等等。另外,還可以額外點選配菜,我地今次叫左金針菇。烤魚本身非常大條,3個人都夠食,而且配有原粒蒜頭、香蔥等等配料,湯汁帶小小川香辣,小辣又幾惹味又唔會太辣。一路煲住個湯底,烤魚愈食愈香。條魚嘅外皮口感香脆,魚肉厚身,啖啖肉,非常鮮味。此外,配菜嘅薯仔同豆卜可以吸收埋辣湯汁,又香又辣。白飯 $10x2淨係食餸咁dry我地再另外叫左兩碗白飯,10蚊一碗分量好多,兩個人share一個飯應該都夠食!大大杯凍利賓納 + 大大杯凍檸蜜 $30x2最後叫左一杯凍利賓納同一杯凍檸蜜,真係好大杯,起碼係平時嘅2-3倍,兩個人share一杯都夠飲🤣≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣餐廳座位間隔都幾舒服,唔會好逼,隔離仲有個間開左嘅位置,上面有加少少樹葉藤蔓,加上木製傢私,成個空間就覺得清新左好多!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣
招牌烤魚 $268 + 各款配菜 每款$30
揀左香辣小辣,配菜額外叫左金針菇
白飯 $10x2
大大杯凍利賓納 + 大大杯凍檸蜜 $30x2
香辣鮮 (長沙灣)
長沙灣青山道456號地舖
❊
#hkfoodie #homehong
#foodie #HKfood #hkfoodshare #hkrestaurant
#hkcafe #cafe #cafehopping #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食