. 📍#Terrace in seaside (SOHO West)老公🐷帶咗我去呢個長沙灣新地標,正在發展中的SOHO WEST,原來係近海邊,仲有有個小碼頭,感覺有啲似荃灣西海之戀,揀咗呢間韓式柑橘主題嘅餐廳,特別鍾意有室外嘅位置,對住個海好chill,由於今日太熱,所以揀咗室內同被安排窗邊位,呢間餐廳以橙色為主調,四周都係柑橘擺設,每個小細節啲都好靚,聽講食物質素都唔錯㗎🧡🍊燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138黑毛豬肥瘦比例剛剛好,韓國豬肉食落一啲都唔濟,配呢個韓式紫蘇飯好好食,帶點芝麻油香同辣味,幾惹味!🍊粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108呢個飯卷出奇地好食,大大粒魚子再加三文魚蛋黃,好fresh,食完一嚿想再食一嚿,估唔到比吞拿魚更好食。🍊芒芒夏日芒果窩夫 $108即叫即整嘅窩夫需要時間等,結果係我鍾意食嘅窩夫,外脆內軟,配酸酸甜甜嘅芒果醬,仲有大量打得好滑嘅cream,一啲都唔吝嗇,整體唔會話超級甜,而且仲有四件大大份添!🍊濟州柑橘乳酪 $68新鮮炸出金橘果汁再加乳酪,好清新,而且冇另外添加糖嘅感覺,飲完好舒服。🍊人生迷芒的芒果沙冰 $68酸酸甜甜嘅芒果沙冰,夏天飲份外冰涼

🍊燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138

🍊粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108

🍊芒芒夏日芒果窩夫 $108

🍊濟州柑橘乳酪 $68

🍊人生迷芒的芒果沙冰 $68
酸酸甜甜嘅芒果沙冰,夏天飲份外冰涼。

**另收加一服務費**

——————————————-
📍 Terrace in seaside (SOHO West)
🏠 長沙灣荔盈街10號SOHO West 1樓101號舖

#hkfoodstep