2022-09-05
而家疫情又勁左,都係少啲去餐廳食嘢,買下外賣好過,想閉下關。間ricco 都係人地講外賣幾正先去試。叫咗兩個小食,佢個buffalo wings 我專登問佢可唔可以加啲芝士上去,自己好多嘢鍾意加芝士,老闆又幾好人幫我加埋喎!呢啲special request 都肯做,加哂分啦。雞翼外皮炸得香脆,個sauce 酸酸辣辣,十分惹味,加埋陣芝士香😋香酥雞球新鮮炸起,個袋摸上手仲熱辣辣,裡面肉質唔會炸到好乾,仲保持住好Juicy 😋煙三文魚蛋沙律牛角包🥐 牛角包牛油味突出,配合埋蛋沙律少少酸酸地咁,加煙三文魚嘅鹹香,整個組合都幾match 。佢仲配埋薯條,正。青醬雞肉意粉好有驚喜,青醬個herbs 香味出哂黎,意粉軟硬適中,佢仲有一啲sauté 過既蘑菇😀依家天氣咁熱,一定要整杯特飲嘆吓,叫咗個柑桔蜜綠茶,超級冰涼,唔會一面死甜,勁解渴。