2016-10-21
並唔係第一次黎,隱藏響舊區既一間小店,我印象特別深。記得第一次黎,好有悠閒感,空間感亦充足,可惜始終敵不過現實,小店已慢慢變得香港化,從門口排隊既人,坐位密麻麻既安排就知要響香港堅持運作一間悠閒小店並唔係咁易。任置唔係太方便到,揸車既朋友好彩既話門口已經有位泊架啦!兩人份,我地叫左雞肉pizza,蜆肉意粉,雞翼,一杯鳯仙同一杯雜果梳打。(抱歉唔記得晒佢啲得意菜式名)唯一係杯鳳仙,新出品,飲落真係似溶左既鳳仙雪條。👍🏻👍🏻雞肉pizza 又比我想像中好味!雖然餅底好明顯係現成貨,不過亦焗得香脆,雞肉係冰鮮雞胸肉但又出奇地軟滑。雞翼亦做得唔錯,醬汁雖然有啲微辣,不過又好啱我兩口胃😋😋,侍應話本來五隻而家得番4隻問我地有無問題,響食客既角度梗係希望你自己識do話扣番錢又好補番其他野,可惜我唸得太多,結果我提出可唔可以加啲薯條取代?佢竟然問我係咪要一條呆左!滴汗最差都應該係碟意粉,蜆肉雖然多但係雪藏,有腥味,意粉雖然質感唔錯、可惜可能因為蜆肉出水,令整碟意粉浸左蜆肉水,淡而無味,最後我地要自己加茄汁失望!我相信唔會再好有意欲要再黎,客人坐既地方實在太迫,完全無私隱,又要排隊同質素肯定其他地方可
任置唔係太方便到,揸車既朋友好彩既話門口已經有位泊架啦!
我相信唔會再好有意欲要再黎,客人坐既地方實在太迫,完全無私隱,又要排隊同質素肯定其他地方可以搵到