2021-05-14
入長洲,大家都會諗起大魚蛋/糯米糍!其實宜家,長洲開左好多新嘅小店一樣好有特色!今日黎到離碼頭比較遠嘅一間cafe, 大約在天后廟附近。下午兩點黎到,店內full左,所以我地就坐出面嘅bar枱,每張枱都有一把風扇,小店好體貼!呢種天氣,坐室外, 一定要叫杯凍飲!一杯係菠蘿冰梳打,另一杯雜莓梳打,唔會太甜 ,但十分解渴。黎到咁chill嘅cafe, 當然要點份早餐😂all day breakfast 好似太大份,所以就叫左份牛油果egg banedict ! 份量都好大,牛油果醬超級多,個benedict流心,大量沙律菜!正👍🏻 最傑出係呢一份Burger好似$60幾,本身我無期望,但黎到賣相吸引,漢堡juicy 有蕃茄有生菜有洋蔥又多汁,勁足料個薯條仲要係新鮮炸出嚟,脆卜卜!如果打算黎打卡,一落船就要直奔過嚟! 如果唔係食飽左先黎到,真係搞唔掂😆
其實宜家,長洲開左好多新嘅小店一樣好有特色!
今日黎到離碼頭比較遠嘅一間cafe, 大約在天后廟附近。
呢種天氣,坐室外, 一定要叫杯凍飲!
一杯係菠蘿冰梳打,另一杯雜莓梳打,唔會太甜 ,但十分解渴。
最傑出係呢一份Burger