2024-07-18 618 views
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️入到長洲,除咗食大魚蛋之外,原來仲有一樣名物,就係餃子啦!呢間冰室嘅餃子款式好特別,好多口味都係獨一無二,有 #鹹蛋黃黃金餃、 #蜆肉芫荽餃、 #印第安餃、 #黑白土匪餃等等,好多較特別嘅味道都可以係度搵到!有別於其他餃子店,唔係韭菜餃,就係豬肉玉米餃,無咩驚喜同新意!今次叫咗鹹蛋黃黃金餃,一隻隻黃金脆皮餃子,賣相好適合打卡,入口仲好正,唔太油膩,外皮包住一層鹹蛋黃醬,再加埋脆皮嘅餃子皮,口味非常獨到!餃子內仲要係爆汁,非常 juicy ,CP值極高!而佢嘅蒸 #辣菜脯鮮蝦餃 都值得推薦, #菜脯 同 #蝦肉 好爽口,又唔係好辣,感覺清清地,好適食完較濃味嘅鹹蛋黃黃金餃後,再品嚐,感覺會比較平衡,又唔會太膩啊~溫提:因為小店座位同人手有限,大家需要自行拎飛仔排隊~
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️

溫提:因為小店座位同人手有限,大家需要自行拎飛仔排隊~
鹹蛋黃黃金餃、蒸辣菜脯鮮蝦餃
2024-06-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
鹹蛋黃黃金餃、蒸辣菜脯鮮蝦餃
  • 鹹蛋黃黃金餃