上次黎長洲果陣試過呢度既晚餐,覺得價錢抵之餘食物份量同質素都唔錯,所以今次再番兜。好彩佢仍然保持到水準,為今次既長洲行山之旅劃上完美句號!~收付同1月果陣一樣,都係3餸$178,所以我地兩個人叫左三款餸,分別有椒鹽炒鮮魷、鴛鴦骨、豉椒炒蜆除左鴛鴦骨上次無試過之外,其餘兩款都係番兜,仍然保持到水準,正!!椒鹽炒鮮魷呢度既椒鹽鮮魷係令人食完又想食既一道餸,除左粉薄、魷魚大件之外,魷魚味亦相當香且肉質彈牙!! 以$178三餸既價錢,除番開每款都只係$60係市區以呢個價錢根本食唔到咁好味既椒鹽鮮魷,所以每次黎都一定要點佢,必吃!!鴛鴦骨貪心既我本身想兩個人食4餸,因為中意食唔同種類既野,但最後擔心食唔哂,所以只係叫3個餸 (其實3個餸我地都食唔哂…)結果叫左個鴛鴦骨,送到上枱見到個份量,多到根本就可以做兩個餸京都骨同椒鹽骨,雖然味道普通唔算出眾,但配埋價錢抵、份量大、肉又夠鬆軟,所以成為又一抵食推介豉椒炒聖子雖然個低係用聖子殼墊高左,會令人以為聖子只係疊高左貎似好多,但其實個分量真係唔少。呢度用細隻版聖子,不過勝在炒得好香、好食又無沙等異物,粗略估計都有廿零隻聖子架最後,不得不讚,呢度既白飯裝
好彩佢仍然保持到水準,為今次既長洲行山之旅劃上完美句號!~

三餸$178

以$178三餸既價錢,除番開每款都只係$60

豉椒炒聖子

最後,不得不讚,呢度既白飯裝得好滿
,所以兩個人食到好飽
裝得好滿既白飯

想黎食既人最好打電話BOOK定或者早D黎食,因為我地6點去到,有七至八成枱已經比人BOOK左,得番少量WALK-IN枱咋

至於環境就麻麻地啦,適逢大風,天氣又凍,但店主都仍然唔落簾...由啲風吹入黎
最後要等到吹跌啲杯碗先肯落簾,安排失當
2017-12-16
$100 (Dinner)
三餸$178