/ 熾工房wow lab長洲有名氣即叫即炸炸雞開到過嚟西營盤🍗喺長洲有一間好名氣嘅炸雞店,出名嘅原因係即叫即炸,保持到皮脆而且肉質鮮嫩多汁,不過原來喺西營盤佢都有一間分店,位置雖然偏僻咗少少,但都仍然得到好多附近街坊同埋港大學生過嚟捧場🤭餐牌嘅選擇除咗有set Menu都有散叫,價錢適中,一個餐包炸雞薯條同汽水,唔想食薯條仲可以加$5轉細嘅蘑菇忌廉飯,由於佢哋係即叫即炸,所以落完單可能要等大概10分鐘滋味脆雞套餐 $66滋味雞翼套餐 $64脆雞有兩大舊,雞皮炸得香脆,肉質的確保持到鮮嫩多汁,雖然係雞胸位置但啲肉滑到好似雞髀肉,配埋士拉差醬好夾,個人覺得佢嘅炸雞真係好食過某大品牌🤣另外雞翼都好好食,佢係用咗單骨雞翼,總共有10支,同樣都係外脆內軟值得一提佢哋嘅薯條都好好味,粗幼度適中,食落口硬脆,唔係軟林林嘅薯條🍟今次太夜黎食,蘑菇忌廉飯已經賣晒,所以試唔到🥲🥲📍 熾工房 (西環)西環高街111號地舖

/ 熾工房wow lab
長洲有名氣即叫即炸炸雞開到過嚟西營盤🍗

滋味脆雞套餐 $66
滋味雞翼套餐 $64

今次太夜黎食,蘑菇忌廉飯已經賣晒,所以試唔到🥲🥲

📍 熾工房 (西環)
西環高街111號地舖