2023-01-23
今日唔食fancy cafe,唔食貴餐,食餐平既😆 平日去到長洲預左好多野無開就隨便入左呢間炸雞店。見之前都幾出名!又從長洲開到去西營盤個邊,應該唔錯。平日入到去冇咩人,店員即叫即做,有炸雞、烤雞、薯條、飯等等☺️-✅原味烤雞套餐。套餐有2大舊雞,烤雞的皮脆脆的比較乾身,入面的雞肉就嫩滑的😋 食到小小香草味,比較淡味,係健康版的烤雞😂 配埋套餐的牛油粟米,食完都唔覺罪惡!-✅招牌脆雞漢堡餐(轉蘑菇飯)。呢個脆雞堡估唔到又幾大個!竹炭包包輕輕烘過,就咁食小小乾🫣 入面的炸雞排好大塊好厚肉!皮脆肉juicy!呢個比烤雞juicy🤩同埋個厚度令人好滿足!入面有小小千島醬+多多的酸紫椰菜,解膩中和一下。所以整體唔會好heavy。中意呢個包入面塊炸雞扒!跟餐的細蘑菇飯唔同一般啡色的蘑菇飯,呢個係cream煮的食落creamy好多,加埋好多香草🥳 不過飯底就軟左小小。但我都係鍾意呢個蘑菇飯多過連鎖店的😛-✅墨西哥辣肉醬薯條。香脆的🍟淋上大量肉醬同芝士,變得淋淋脆脆。肉醬味道濃郁,酸中帶辣,幾惹味😝加埋芝士更邪惡!-味道唔係好驚喜,但都算可以。起碼係無kfc、jolibee的長洲都可以食到炸🐔 同埋感
味道唔係好驚喜,但都算可以。起碼係無kfc、jolibee的長洲都可以食到炸🐔 同埋感覺呢間的炸雞唔會好油膩,感覺健康D。有機會可以一試!