2022-08-08 261 views
有日朋友想去長洲,於是我係度諗除左海鮮同掃街之外長洲到底有冇d特別既Cafe,然後就搵到呢間!呢間Cafe提供便當、輕食、甜品等等。當日lunch時段keep住人來人往,可見係長洲名店之一呢!食完之後仲可以去島中坊研既沙灘店,係零售店黎架,朋友既網袋都係呢度買😗.滑蛋蒲燒鰻魚便當 HKD80咖喱香煎雞肉便當 HKD60套餐有碗沙律,便當會用 木盒入住,超得意好似真係去郊外露營咁😆鰻魚下有滑蛋墊住,連埋木魚絲同芝麻感覺好日式便當feel;咖哩雞肉既咖哩意外地辣,不過咖哩汁量少食落有d乾,太多白飯食唔曬😂便當餐飲我地加HKD24升級特飲,分別揀左草莓牛奶🍓同菠蘿梳打🍍草莓同菠蘿都係每星期新鮮製作既自家製糖漬,不過朋友覺得草莓牛奶過甜,而我覺得杯菠蘿梳打啱啱好,超解膩同消暑🎐.島中坊研地址 |長洲中學路16號地下

滑蛋蒲燒鰻魚便當 HKD80
咖喱香煎雞肉便當 HKD60