2022-05-18 277 views
好運的我唔洗排隊都食到啦🍜話說呢間拉麵店係開12:00-15:00 小編14:XX去到 唔知係咪頭圍已經差唔多食完出黎所以係唔洗等位就可以食🥰So happy佢係主打食沾麵 麵底可以揀👉🏻小麥麵, 黑胡椒麵, 今日Special麵湯底就有3款選擇👉🏻原味豚骨湯, 黑蒜油湯, 蝦味噌湯第1次食就緊係揀返orginial 小麥麵啦同朋友一人叫左一款湯底😊佢基本係包左2塊叉燒, 1粒糖心蛋 同埋印有"彩"字紫菜仲可以自由on top加多d料架😙原味豚骨湯沾麵$83朋友想加多一份蔥, 可惜冇得加, 應該係賣哂🤣上菜個下見到d麵呆左... 太多了吧... 多到似係2個麵底原味豚骨湯好重豬骨味 但又唔會太咸 而且沾麵既湯係本身係比較濃所以食落去感覺勁黏口 好似好多骨膠原咁再放d麵落去一齊食 真係好夾 麵身都係中硬程度 如果想食林d既朋友仔就要浸下佢黑蒜油湯沾麵$88呢個湯底比原味豚骨湯會濃少少 同有陣蒜味 重口味朋友應該都會中意但佢都係一樣唔會好咸 用佢配合沾麵係更加令人食唔停口糖心蛋煮到剛剛好 叉燒肥瘦均衡個麵底真係好大, 建議空肚去食🤣飲品方便佢有好幾款日本支裝飲品 叫左一支靜岡抹茶可樂$22
好運的我唔洗排隊都食到啦🍜
所以係唔洗等位就可以食🥰So happy
湯底就有3款選擇👉🏻原味豚骨湯, 黑蒜油湯, 蝦味噌湯

第1次食就緊係揀返orginial 小麥麵啦
同朋友一人叫左一款湯底😊
佢基本係包左2塊叉燒, 1粒糖心蛋 同埋印有"彩"字紫菜
仲可以自由on top加多d料架😙

原味豚骨湯沾麵$83
朋友想加多一份蔥, 可惜冇得加, 應該係賣哂🤣
所以食落去感覺勁黏口 好似好多骨膠原咁

黑蒜油湯沾麵$88
但佢都係一樣唔會好咸 用佢配合沾麵係更加令人食唔停口
糖心蛋煮到剛剛好 叉燒肥瘦均衡

個麵底真係好大, 建議空肚去食🤣

飲品方便佢有好幾款日本支裝飲品 叫左一支靜岡抹茶可樂$22
價錢係餐廳叫飲品黎講就一d都唔貴啦 一田都好似賣咁上下價錢wo

📌彩
📍元朗建德街26號益利大廈地下14號舖