2022-05-07 186 views
呢間係朋友推薦去的Lungo在🇮🇹意指拉長萃取時間的咖啡上網才發現佢地整既Bagel係幾好味但係嗰日因為不是很餓所以還是叫個甜品好了鋪面都設有寵物友善的戶外座位內籠座位都比較闊落有插電位置而且設置了Wifi方便工作的人設計充滿木系感覺而menu都有頗多不同種類食品٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~● Magic $38 (8.5/10)Magic其實係Double Risteretto Flat White意思係萃取的咖啡比普通espresso更快所以比起espresso都更香更濃郁呢飲落啡味比普通flat white都的確特別濃一些而且同奶味既比例都恰到好處♪(´ε` )♡ Thai Tea Rollcake $60 (8/10)其實呢一份甜品都相當高質卷蛋食到泰茶既味道之餘同Cream既配合都唔會顯得膩但係$60蚊咁細份量真係有些少貴沒有幾口就吃完了(。 ˇ‸ˇ 。)~~~~~~~~~~~~~~~~~~● ● 總結 ● ●呢間Cafe其實都幾追求咖啡質素環境舒服而且座位闊落因為我係閒日去所以唔多人閒日的話就算多坐一會兒都不怕
呢間係朋友推薦去的

而且設置了Wifi方便工作的人
設計充滿木系感覺
而menu都有頗多不同種類食品
٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● Magic $38 (8.5/10)
意思係萃取的咖啡比普通espresso更快
所以比起espresso都更香更濃郁呢
飲落啡味比普通flat white都的確特別濃一些
而且同奶味既比例都恰到好處♪(´ε` )

其實呢一份甜品都相當高質
卷蛋食到泰茶既味道之餘
同Cream既配合都唔會顯得膩
但係$60蚊咁細份量真係有些少貴
沒有幾口就吃完了(。 ˇ‸ˇ 。)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
呢間Cafe其實都幾追求咖啡質素