👫長洲賓客人數多,嚟到長洲,食左大魚蛋掃完街🍡🍢,見到呢間冰室啱啱開門,入面嘅裝修勁靚,檯檯櫈櫈都係白色雲石嘅設計,啱曬打卡呃like💁🏻‍♀️ 環境好舒適,同朋友係到吹下水都幾正㗎🤩#泰式奶茶三色圓 <$43>▫️芋圓、地瓜圓、紫薯圓、蜜紅豆、泰式奶茶、雲呢拿雪糕賣相好精緻,三種顏色嘅圓加一球雪糕好吸引,左邊仲有杯熱茶,係用嚟中和返冰嘅凍,食完凍嘢再飲返杯茶,即刻暖返曬☕️ 食第一啖,覺得三色圓有嚼勁但比較淡味,之後撈埋一齊食就夠曬味!泰式奶茶嘅奶香味好重好香濃,唔會死甜,加埋紅豆好有滿足感,係必食推介🙆🏻‍♀️#抹茶紅豆三色圓 <$43>▫️芋圓、抹茶圓、蜜紅豆、抹茶、抹茶雪糕同樣有杯熱茶用嚟暖返個胃~抹茶味食落一般般,無咩特別,無乜抹茶香🤦🏻‍♀️ 比起奶茶☕️三色圓,味道就有啲淡,而芋圓同抹茶圓好有咬口,一樣無咩味,不過紅豆睇得出係煲左好耐,食落好淋同埋起曬沙,挽回返少少分數🤷🏻‍♀️#原味豆花 <$20>食落同平時嘅豆腐花無咩分別,普普通通咁,但可以自己落黃糖,但$20一碗真係有啲唔抵🤨🗣:想吹下風食下甜品,仲可以坐室外座位喔❤️
👫
#泰式奶茶三色圓 <$43>
▫️芋圓、地瓜圓、紫薯圓、蜜紅豆、泰式奶茶、雲呢拿雪糕
#抹茶紅豆三色圓 <$43>
▫️芋圓、抹茶圓、蜜紅豆、抹茶、抹茶雪糕
#原味豆花 <$20>
🗣:想吹下風食下甜品,仲可以坐室外座位喔❤️