2022-04-28
特登嚟呢度幫朋友慶祝生日,結果敗興而歸!門口帶位女職員超冇禮貌,呢間餐廳唔歡迎豁免QR CODE嘅客人!根據現時政策,去餐廳堂食需要掃描安心出行同埋針卡QR CODE,而未打針人士有豁免QR CODE都係可以入餐廳堂食,而一直去其他餐廳食飯都係冇問題。但呢度門口帶位嘅女職員,當嘟完QR CODE就不停問「You are unvaccinated,do you have any proof? 」但明明呢個QR CODE就係最大嘅proof,不斷同佢解釋佢都唔明白,仲要不停用啲好似審犯嘅語氣問你質疑你,真係好冇禮貌。跟住佢就比咗份聲明要我填同簽名,份聲明仲要留低個人資料(名同電話等等),我問佢點解我要填呢份嘢,佢答係policy。我問佢,邊度嘅policy要咁做?點解得你一間餐廳要填呢份嘢?最後係另外一位男職員嚟解釋係佢哋office policy問題,會反映返,而今次就唔洗我填。如果佢地對policy有誤解,大家係可以心平氣和咁討論,但帶位嗰個女職員係唔需要咁大聲同不斷重複逼問要proof,後來仲要搞到其他人都望哂過嚟,真係好唔尊重同好冇禮貌。本來好想走唔想係度食,但因為朋友生日,為免佢
本來好想走唔想係度食,但因為朋友生日,為免佢失望,我哋最後都係度食晚飯。
講真,間餐廳裝修係幾靚,但啲嘢食真係好普通,千祈唔好叫炸雞乾身到爆。
呢個價錢呢種食物質素呢種服務態度,真係冇必要再幫襯。