2023-01-11
門面夠靚但飲品食物一般🥲🥲成日行過呢間茶飲都好想試,終於試左但少失望🥹💛百香柚子龍井 $30呢個價錢來講份量偏細杯,百香果份量極少,飲到底發現其實有一部份係柚子蜜嚟(超市幾十蚊一大個玻璃樽嗰款🫥🫥),龍井味道唔出,成杯野都冇乜味🤢💛海鹽朱古力貝果 $40呢個味道上其實冇乜問題,朱古力味幾濃,同時都食到少少海鹽味,幾有層次☺️但可惜完全冇作為bagel 嘅質感,唔煙韌同食普通包冇分別😖,入面嘅朱古力餡分佈好唔平均,呢個價錢來講唔太接受到😵💫Overall黎講無論食物定飲品質素都好一般,個人覺得唔洗專登試🫥味道:4/10性價比:3/10📍 花果飄零 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓20號舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #芋圓#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #貝果關注組 #手工芋圓 #飲茶 #cafe #LF旺角 #港式美食 #貝果 #
成日行過呢間茶飲都好想試,終於試左但少失望🥹
💛百香柚子龍井 $30
💛海鹽朱古力貝果 $40
味道:4/10
性價比:3/10
📍 花果飄零 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓20號舖
📌人均消費: below $50
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #芋圓#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #貝果關注組 #手工芋圓 #飲茶 #cafe #LF旺角 #港式美食 #貝果 #bagel #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #旺角美食推介 #旺角美食#台式茶飲 #珍珠奶茶