2016-05-22
成日都話女仔有兩個胃,一個係平日用嚟食飯,另一個當然就用嚟食甜品。但其實男仔鐘意食甜品嘅程度真係唔可以睇少,而今晚就去咗附近嘅kitchen J食飯,當中俾我發現佢有好多唔同種類甜品,用嚟醫第三個胃真係岩哂。Fish and chips $48上到枱嘅時候熱辣辣,而大廚亦好細心將炸魚切到一塊塊方便食用,而炸魚啖啖肉非常香口,送酒一流。經典法式火腿芝士流心三文治 $88雖然看似簡單,但實際真係好好味,麵包烘得香脆,而內裡除了有火腿、大量芝士外,最重要就係加入呢個三文治嘅靈魂:芥末醬,令食起上嚟有一個新鮮嘅風味。Four Cheese and Honey Pizza 8" $78Pizza個粉團經由大廚無數次研製而成,而呢個「黃金四色芝士蜜糖薄餅」有八吋及十一寸之分,四隻芝士混合唔算太膩,其實就咁食已經好好味,但亦可以加埋蜜糖變做第二種食法,鍾意甜食嘅我一定要試啦。Linguine with assorted mushrooms in cream sauce $88菇菌味好濃郁而且非常足料,而意粉煮得岩岩好非常彈牙,而且菇菌本身原味已經好出,所以唔需要調味已經好好食。Chocolate a
今次呢個就係香蕉朱古力pizza,配搭非常之日式,而香蕉朱古力呢個組合又係冇敵,夾埋pizza一齊食真係好滿足。
一個好有玩味嘅甜品,上枱時係一個好靚嘅白朱古力波,而店員將好香好濃嘅熱朱古力淋落去,朱古力波就開始溶開,而呢個甜品味道相當之唔錯,而strawberries加埋朱古力等等一齊食亦非常難忘。
賣相精緻,班戟亦好軟熟,而內裡亦有忌廉、雜莓等等非常夾,連埋雪糕一齊食真係甜到入心。