2013-03-17 1493 views
朋友即興晚餐, 而且爽快同意就近新張心水韓式BBQ, 二話不說就開始我倆的計策: 我倆同時分頭大量提貨(任由佢燒無人看管都得^^),首先朋友明智地放上耐燒肉類如豬頸肉與雞翼,當放滿枱的時候,燒肉類亦完成要反轉的程序, 享受有默契的一餐, 咁嘅方法1.5 亦小時雖然絕對唔會食到所有場內食物但仍然可以接受! 韓式前菜保持水準, 對口胃!雞軟骨濃郁酒香, 入味! 豬頸肉味道偏甜但夠彈牙 羊架幼嫰呂唔"so"厚身牛扒重牛味亦無根中蝦同鯖魚: 前者油香撲鼻, 後者新鮮甜美!牛脷薄身但油脂分佈尚算有油香又淋滑 厚切翠玉瓜, 啫哩, 西瓜係sunflowerting至愛,簡單無花巧!人參雞湯材料足,我們飲咗兩三碗 但朋友感到有些味精喎! 所有韓式前菜及泡菜都附合佢一貫作風, 味道正宗而多樣化;唯需要改善處: 豬腳薑重口味, 但無奈豬腳未夠火喉,白白浪費! 薄牛肉無味兼鞋口, 不用試! 肉類及菜蔬供應足, 而中蝦同三文魚刺身唔係經常出, 到我埋咗單就看見鄰座小朋友攞到好多蝦同黃色啫哩啊!
朋友即興晚餐, 而且爽快同意就近新張
(任由佢燒無人看管都得^^),
首先朋友明智地
放上耐燒肉類如豬頸肉與雞翼,
但仍然可以接受!
韓式前菜
保持水準, 對口胃!
雞軟骨濃郁酒香, 入味!
豬頸肉
味道偏甜但夠彈牙
羊架幼嫰呂唔"so"
厚身牛扒重牛味亦無根

中蝦同鯖魚: 前者油香撲鼻, 後者新鮮甜美!
牛脷
薄身但油脂分佈尚算有油香又淋滑

厚切翠玉瓜, 啫哩
, 西瓜係sunflowerting至愛,簡單無花巧!
人參雞湯
材料足,我們飲咗兩三碗
但朋友感到有些味精喎!
所有韓式前菜及泡菜都附合佢一貫作風, 味道正宗而多樣化;
唯需要改善處:
豬腳薑重口味,
黃色啫哩啊!
Other Info. : ~交通方便, 食完仲有時間可以同朋友往太子方向飲咖啡, 談心! ~ 招待殷勤,經常清理及加茶 , 而且笑容可嘉, 又會有禮的對客詢問; ~ 雖然要埋單, 亦已順延至兩小時至將單送上, 仲係响星期六晚入座率超過9成之下尚算有厚度! ~ 是夜只收現金; ~ 保持一貫風格: 座位相比於尖沙咀枱面更寬敞, 但沒有灣仔的卡位型式, 客人座位旁邊的走廊相當寬敞; ~ 空調尚算理想; ~提取食物位置只是單邊, 沒有雙邊枱, 可能需要更多時間輪候啦!
2013-03-16
$150 (Dinner)
Dining Offer
Others