2020-10-09
放平日假, 少少人, 出沙田行下. 想搵間舒服d , Hea 食Tea. 意粉屋由地庫搬上7樓, 差d 搵唔到, 搬到最入食店. 感覺太了很多, 光線也充足不少, 裝修比舊店warm 一點了.近幾年意粉屋Tea Set 貴了很多, 當然選D 出面少食, 又值得的d Tea Set 食 la. 原來無咗意粉配酥皮湯. 如果要飲酥皮周打海鮮湯, 可以Tea Set 另加$15今日選了 Set A 悠閒下午茶拼盤 (包括: 檸檬雞翼, 黑松露煙三文魚碎蛋酥盒, 烤薯條, 風乾火腿沙律) $85, 我最欣賞係濃濃的黑松露味, 一入口的香脆酥, 完全無hea 住俾客, 再食少少沙律菜, 清清口, 再食雞翼, 煎焗出檸檬香味, 減少油膩感, 可惜, 薯條唔夠熱和香脆. 再選Set B 周打海鮮湯天使麵 $85, 大大碗上到枱, 飲一口湯, 好creamy, 麵質煮得剛好, 海觧份量也剛好. 用會員咭優惠, up-grade 轉飲熱檸蜜, 另一杯凍咖啡. 我見旁邊枱有位小姐, 叫了Set 2 貢多拉煙三文魚 . 牛油果 . 碎蛋三文治, 超大份啊. 睇起好新鮮, 下次我要叫嚟試試 2個人當然食唔曬併
2個人當然食唔曬併盤, 將好好味香酥盒帶回家食, 估唔到返到屋企3個鐘後, 先食仍然好好味, 食物質數有進步