2020-10-16
外出工作,通常都會比較攰,再加埋喺出邊行嚟行去熱鬼死咁熱,有個開心的下午茶很不錯的😊今日同同事一齊去咗意樂餐廳吃下午茶真係又平又抵食同事叫咗呢個煙三文魚牛角酥,都只係$36咋,牛角酥外脆內軟,超正。再加上煙燻嘅三文魚同蔬菜,簡直冇得輸🤣呢個係芒果味啫喱冰沙,價錢都只係$6,因為跟餐特飲只需$6就可以叫啦。超多芒果同啫喱,芒果仲要係新鮮嘅芒果🥭再加上粒粒彈牙嘅啫喱😋,冇得輸我自己就嗌咗呢個氹仔豬扒包,呢個仲抵食,$34咋,俾我朋友嗌嗰個平$2🤣🤣🤣食過澳門氹仔豬扒包嘅朋友都知道,氹仔嘅豬扒包係超正的。呢個豬扒包同澳門氹仔嗰個一樣咁正,外脆內軟的麵包+又大塊又Juicy嘅豬扒,一個字-正👍佢仲要跟埋大大份嘅炸薯條🍟,真係新鮮熱辣辣炸出來的,咁嘅價錢,係唔係冇得輸呢。經典原味紅豆冰$6紅豆冰係我跟餐嗌啲,紅豆冰就冇乜特別啦,同我哋普通茶餐廳飲的紅豆冰冇乜分別。不過澳門氹仔豬扒包+港式經典原味紅豆冰。呢個就係絕配的組合一個價錢,可以享受到兩個唔同地方嘅特色美食,👍👍👍仲要唔使搭船去到澳門咁遠食添🤣🤣🤣以後掛住澳門,我都會去意樂餐廳再食呢個氹仔豬扒包 😊
今日同同事一齊去咗意樂餐廳吃下午茶
真係又平又抵食
因為跟餐特飲只需$6就可以叫啦。
超多芒果同啫喱,芒果仲要係新鮮嘅芒果🥭
再加上粒粒彈牙嘅啫喱😋,冇得輸
一個價錢,可以享受到兩個唔同地方嘅特色美食,👍👍👍
仲要唔使搭船去到澳門咁遠食添🤣🤣🤣
以後掛住澳門,我都會去意樂餐廳再食呢個氹仔豬扒包 😊