2018-02-23 517 views
朋友生日,於是同佢去食tea,黎左呢間出名食cheesecake 嘅cafe去同佢慶祝🎂🎂我地一共嗌左3個set,每set包一件蛋糕同一杯飲品,貴d嘅set B就再包一條脆條。首先有雪森林芝士蛋糕。跟住有原味芝士蛋糕。睇落好似tiramisu,但食落係cheesecake 來的。我就叫左經典檸檬芝士蛋糕。佢隻檸檬味比較似係lemon tart嗰種酸中帶甜、清新d嘅口味,而唔係太膩嗰種人工甜,都幾好。至於脆條,其實係泡芙條,裏面係有cream嗰種,都幾香,不過唔算好特別。總括而言,蛋糕唔係超特別但係好食嘅。價格適中,諗得過的。位唔多,但人流都唔算多,唔洗等,又可以坐好耐。服務態度好,聽到我地話朋友生日,特登幫我地加支蠟燭喺蛋糕上面,勁貼心,值得嘉許👍👍

雪森林芝士蛋糕

首先有雪森林芝士蛋糕。
原味芝士蛋糕

經典檸檬芝士蛋糕