2016-02-27 991 views
肚餓未諗到食乜,周圍行下睇下有咩好食,見到有間西餐廳門口個Brunch menu,大部份餐都收$88,元朗區的午餐算係貴既級別。職員好有禮貌,行出黎歡迎我地,最後友人見到Egg Benedict 出現係個餐牌度,友人雙眼發光,於是入去一試。我鍾意食薯條,所以叫左配有薯條既 Angus Beef Burger。個餐可以加$20加個湯,今日係粟米濃湯,個湯好快就上左,味道唔錯,粟米應該係用搞拌器打過,粟米溶曬落個湯度,但因為掛住食所以冇影相。第一碟食物終於到,唔知係咪因為我地係第一枱,食物既賣相同個味道都好精緻,最欣賞係隻碟都係熱既。在同區我未試過有咁細心既西餐廳。 友人對Egg Benedict 既要求是何其高,雖然唔係佢心目中既超好食,入面既parma ham都偏咸,但係可以用好味黎形容。跟住隔左一陣就黎左我個7成熟既Angus beef burger,第一啖當然係食薯條,薯條係焗既,個表皮好脆,薯條味超重,好味呀!本人好少食burger,但都覺得唔錯,舊牛好厚,但唔會太生或太熟,麵包烘得剛剛好。所以我唔理肥爆都食曬成碟。時間岩岩好,職員就問我地要咩餐飲,我叫左cappuccino,友

時間岩岩好,職員就問我地要咩餐飲,我叫左cappuccino,友人叫了芒果茶。細心既職員提友人泡一陣先好飲,亦有主動加水,唔怕我地 hea 好耐都唔肯走。習慣返工既忙碌在這裡幫我放鬆了很多。亦因為咁,JC Room 贏得我第一篇食評,真心希望佢地可以保持用心既態度。

我絕對會推介此店給朋友,大家亦不妨一試。
2016-02-27
$100 (Lunch)