2020-11-01 1186 views
將軍澳比人嘅感覺係無咩好嘢食😹又或者可能只係我覺得啦~但最近比我發現到一間唔貴又可以打卡嘅cafe!!😻呢間真心推介😹👍🏻想即刻食完再encore嘅cafe~星期六嘅下午茶時間黎到都算多人,但都好好彩唔洗等位👍🏻餐廳啲座位基本上都舒服,打卡都唔錯嘅,有啲係二人平排坐對窗口嘅、亦有沙發位、靠牆(假窗)等等😻😻😻👆🏻下午茶餐牌👇🏻選擇都幾多,漢堡、焗薯、三文治,飽肚啲仲有意大利飯、意粉~價錢由三十幾到六十不等~👇🏻青口芫荽青醬糙米飯🍛($60),份量比出面一般嘅意大利飯多,賣相又靚,打卡都呃得下人~而且每個飯/意粉都有一片蒜蓉包🥖好香濃嘅蒜蓉味🧄同埋青口都算多,食落好似仲有啲魚柳添😹而芫荽味就無乜,所以都ok嘅~👇🏻小品芝士牛肉漢堡🍔塊牛肉大大舊,而且唔乾幾多肉汁~而芝士、番茄、生菜係漢堡完美嘅配搭😹😆重點唔貴👍🏻加左9蚊又有嘢飲🍹同埋加左10蚊要個👆🏻辣薯條🍟全部大大條,加埋辣粉簡直正~女仔食嘢點少得甜品😹見到啲蛋糕唔錯,叫左件試下~開心果忌廉紅茶蛋糕🍰開心果幾濃味,蛋糕幾鬆軟👍🏻而且唔會好甜!!試得過!

小品芝士牛肉漢堡

開心果忌廉紅茶蛋糕