2018-03-09
Happy Hour 時段尖沙咀到處都係覓食的人,想遠離大商場搵個位同friend 傾下計,悠閒下, 唔想比人趕,一開openrice 就彈左Happyland 出黎, 而且又係地鐵對面, 都幾方便。入到果然無揀錯, 感覺好溫馨, 有貓貓可以玩, 就好似番到屋企攬住自己屋企果2隻貓, (貓奴上身mode), 而且牆上的繪畫繽紛燦爛, 同大商場千篇一律的裝修不可混為一談。講番食物, 唔好睇小小店, Happyland的食物睇得出幾用心去準備。叫左一客黑松露鵝肝意大利飯, 意大利飯夠creamy,(仲可以拉絲tim) 菇菌都夠濃味, 配上軟滑的鵝肝同黑松露的香, 整體配搭得不錯。唯一美中不足的是飯身有少許硬, 如果煮耐少少會比較好。香煎帶子是另外加上去的, 因為多口想吃一點海鮮, 於是就叫了。小小兩粒, 煎得香口另外又加錢配左漡同飲品, 是日餐湯係洋蔥湯, 湯頭甜甜的, 正為三月似冷似熱的日子補補身。除此之外, 我們又叫了芝士焗有機傘菇,雖然只是好普通的食材, 但傘菇厚肉多汁, 芝士也像lava 的流出來。其實我地食gam 少, 係因為要留肚比呢到最出名的怪獸雪糕!怪獸雪糕一聽個名就知,
黑松露鵝肝意大利飯
香煎帶子
洋蔥湯
芝士焗有機傘菇
芝士焗有機傘菇
怪獸雪糕
怪獸雪糕
最衰今次我同friend 2個人黎單叫, 下次叫多幾個friends 黎食夠1000蚊, 個怪獸雪糕就有得free!
仲有係生日黎既話個雪糕上面又會插蠟燭, 又有生日牌, 餐廳又會特登熄晒燈比個surprise 壽星,
仲幫我地影埋張即影即有相, 蛋糕慳番唔洗買、相機又唔洗帶,諗起咩都唔洗煩, 正啊!
百香果綠茶