.📍#居酒屋·姫——————————————-開心星期五🫶🏻搵到間好地道嘅日式居酒屋🇯🇵舖頭入面主要係和諧嘅淺木色,天花板吊住好多紙鶴☺️喺日本來講紙鶴等如長壽😙呢度嘅擺設令人覺得有親切感、而且環境非常寧靜舒適🤗同朋友仔傾吓心事就啱晒啦!牆上貼滿清酒既貼紙✨而店內提供嘅清酒種類都非常多!😝酒嘅愛好者又多一個消遣嘅地方😍🥢煙肉流心鵪鶉蛋 居酒屋唔少得緊係串燒👅煙肉燒得好焦香、包住流心鵪鶉蛋🫰🏻口感好豐富呀🥢味噌煮豬腸 日本嘅豬腸鍋係非常出名嘅🥹估唔到喺香港都有得食!用味噌將豬腸煮到好入味🤤好淋身架🥢炸日本長芋第一次食咩本長芋、又稱為即日本淮山😃口感爽脆,炸粉不會太厚,食落就好似秋葵嘅質感👏🏻幾特別🍶東光 清酒職員為我哋介紹嘅清酒😊呢支東光清酒係 【山形特選認定酒】⭐️果感十足、好似啃咬熟成果實嘅豐郁香氣與甜味😋可以一試!——————————————-📍 居酒屋·姫🏠 尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下#hkfoodstep#hkfoodstep尖沙咀#hkfoodstep日式 #hkfood #hkfoodie #hkcouple
📍#居酒屋·姫

——————————————-
開心星期五🫶🏻搵到間好地道嘅日式居酒屋🇯🇵

🥢煙肉流心鵪鶉蛋

🥢味噌煮豬腸

🥢炸日本長芋
第一次食咩本長芋、又稱為即日本淮山😃
口感爽脆,炸粉不會太厚,食落就好似秋葵嘅質感👏🏻幾特別

🍶東光 清酒

——————————————-