2024-07-12
之前已經聽過夏茶嘅大名,久唔久喺社交平台都見到有人打卡。傳說中”入元朗飲夏茶”,佢哋嘅開心果系列係好出名,仲要睇你有冇緣份先飲到,係會售罄㗎⚠️。btw 早排終於見到喺旺角家樂坊斜對面開咗分店啦🥳!啱啱遇上剛剛,因為係假日仲要撞正做緊減$5優惠,今次過嚟真係超級多人呀,條隊都排到去隔離兩個舖位🫠。不過真係點都朝聖吓!💚 開心果白玉鮮奶茶 $48最吸引係淋咗開心果醬同開心果果仁嘅3粒白玉🍡,質感煙靭又唔會黐牙,不過個醬落得重手咗就幾甜吓🤏🏻。中間係有一層芝士奶蓋,飲落個奶茶都好舒服,唔會太濃澀,都OK👌🏻💚 開心果椰椰 $42呢個係排名No.2🌟嘅人氣飲品,一飲就知點解咁多人揀佢。佢面頭嗰層厚厚嘅開心果蓉奶蓋,開心果味好濃郁,口感夠smooth好似食緊軟雪糕咁🍦。而底層嘅椰青水都好清甜🥥,成件事幾夾,好refreshing亦都好飽肚🥰。有機會再嚟幫襯,首先我要等人流少啲時候🤣其實平日日頭應該係冇乜人,睇吓有冇緣試埋佢No.1 嘅開心果鮮奶🌟
最吸引係淋咗開心果醬同開心果果仁嘅3粒白玉🍡,質感煙靭又唔會黐牙,不過個醬落得重手咗就幾甜吓🤏🏻。中間係有一層芝士奶蓋,飲落個奶茶都好舒服,唔會太濃澀,都OK👌🏻 💚 開心果椰椰 $42
呢個係排名No.2🌟嘅人氣飲品,一飲就知點解咁多人揀佢。
佢面頭嗰層厚厚嘅開心果蓉奶蓋,開心果味好濃郁,口感夠smooth好似食緊軟雪糕咁🍦。而底層嘅椰青水都好清甜🥥,成件事幾夾,好refreshing亦都好飽肚🥰。 有機會再嚟幫襯,首先我要等人流少啲時候🤣其實平日日頭應該係冇乜人,睇吓有冇緣試埋佢No.1 嘅開心果鮮奶🌟