2020-11-24 89 views
疫情又爆發,約出街食飯都驚驚地但為咗見朋友,唯有盡量小心啲消毒雙手做好防護以為淨食海鮮鍋,原來有羊腩煲,朋友仔想食羊腩煲,但最少兩位起!好彩我地三個人,咁就揀咗兩個羊腩煲,一個龍蝦餐我最早到咗,6:15到達,全場一個人都冇!侍應亞姐就一早俾咗開胃小菜我啦⋯⋯青瓜好爽口,好食因為我見到飲品任飲,所以就問咗亞姐可唔可以攞嘢飲再慢慢等朋友,亞姐話當然可以啦有好多汽水選擇,但見到呢個咁足料嘅竹庶茅根即時就揀咗啦味道好好,唔太甜,夠清潤揀咗冰鎮鮑魚,都爽口夠鮮羊腩煲,睇落份量唔算好大咁,但我地三個人食都覺得好多羊腩都夠淋,最正梗係吸唒味嘅枝竹啦!啲馬蹄好得意,煲到縮唒水,但又好爽,同平時食嘅馬蹄質感好唔同燉湯好足料,味道濃又唔似有味精蒜蓉泰醬焗青口都幾惹味,熱辣辣都幾好食八種配料揀咗萵荀、蟹粉包心丸、韮菜餃、釀冬菇韮菜餃似手包,好食,餡多又香口,釀鮮菇都幾好食,第一次食釀冬菇嚟打邊爐,都幾特別包心丸就一般街市買嗰啲另外仲揀咗豚肉、肥牛、多寶魚豚肉冇特別,肥牛算係幾靚有肉香回家細心睇返個menu先發現冇聖子!好彩個扇貝係鮮甜好食冇損失到名寶魚都幾滑,可惜啲蜆仔有啲好多沙飲品都算幾好,有韓國有日本飲
疫情又爆發,約出街食飯都驚驚地
但為咗見朋友,唯有盡量小心啲消毒雙手做好防護

有好多汽水選擇,但見到呢個咁足料嘅竹庶茅根即時就揀咗啦
味道好好,唔太甜,夠清潤

揀咗冰鎮鮑魚,都爽口夠鮮

羊腩煲,睇落份量唔算好大咁,但我地三個人食都覺得好多

燉湯好足料,味道濃又唔似有味精

蒜蓉泰醬焗青口都幾惹味,熱辣辣都幾好食

八種配料揀咗萵荀、蟹粉包心丸、韮菜餃、釀冬菇
包心丸就一般街市買嗰啲

另外仲揀咗豚肉、肥牛、多寶魚

豚肉冇特別,肥牛算係幾靚有肉香

回家細心睇返個menu先發現冇聖子!
好彩個扇貝係鮮甜好食
冇損失到
名寶魚都幾滑,可惜啲蜆仔有啲好多沙

飲品都算幾好,有韓國有日本飲品

最正雪櫃夠凍,啲飲品好凍,打邊爐絕配

龍蝦唔係好大隻,但新鮮爽口有膏

食到好飽,最後仲要食埋個粥底
飽都要食,精華所在!夠唒濃味呀!

三個人埋單$869,每人唔使三舊水
坐得舒服又唔限時!服務都幾好