2013-10-29
26.Sep.2013 (Thu)哈哈~~~約左成個月o既飯局, 今晚終於一聚食到. 今晚一行三人, 叫左5款食物 + 1個甜品. 極度滿足~~~好, 介紹一下我地今晚叫左什麼款式o既食物啦.1) Mussel.價錢合理, 肉質仲軟軟的. 而個汁都不錯, 幾開胃.2) 燒羊鞍.哩個真係極力推介. 個人本身鐘意食燒羊鞍, 我真係無諗度哩度會比到驚喜我. 佢煮得岩岩好, 而外面有少少脆. 好味到不得了. 下次我一定要叫一個 & 自己食晒. 我真係好鐘意哩個燒羊鞍!!3) 意粉.哩個意粉都唔錯. 不過, 唔太特別. 4) 公司薄餅哩個薄餅我地等左好內, 起碼有45分鐘. 不過, 等左咁內都算值得o既, 因為我覺得香脆 & 味道都幾好食. 值得一試. 5) 意粉我地仲叫左一個意粉, 可惜掛住講, 完全唔記得影底. 不過, 個個海鮮意粉, 本人覺得好一般. 下次可以試其他野. 6)火焰雪山嘩, 其實我地已經係好好好飽 + 我地驚太甜, 所以完全無打算叫甜品. 點知我地見到差唔多枱枱都有叫一個, 我地覺得好好奇, 覺得應該一試.加上服務員話唔係cream 整成, 而係蛋白, 所以我地膽粗粗叫左一
哈哈~~~約左成個月o既飯局, 今晚終於一聚食到.
好, 介紹一下我地今晚叫左什麼款式o既食物啦.
價錢合理, 肉質仲軟軟的.
而個汁都不錯, 幾開胃.
我真係好鐘意哩個燒羊鞍!!
哩個意粉都唔錯. 不過, 唔太特別.
值得一試.
5) 意粉
我地仲叫左一個意粉, 可惜掛住講, 完全唔記得影底.
6)火焰雪山
加上服務員話唔係cream 整成, 而係蛋白, 所以我地膽粗粗叫左一個o黎試.
好啦, 甜品一到, 我當然係咁影相, 因為我覺得好得意, 好靚.
而於味道方面 - 外面係蛋白發出o黎, 而入面係雪糕.
個人應該唔落酒會好味d, 因為, d 酒對我o黎講太濃了.
價錢 - 合理. 只係我地3個人叫得太多野食, 所以先要成差唔多HKD400一個人.
味道 - 好味. 值得返o黎再食.
環境 - 唔錯. 要傾計o既朋友, 哩度都算係一個唔錯o既地方.
服務 - 不錯. 無人趕我地走, 又會幫我地加下水.
Other Info. :
幫我地落單o既服務員叔叔係用英文寫字落單. 驚喜~~~嘻嘻