(Non-member)
2008-12-11 1 views
同老婆結婚兩周年, 想食日本野但係又唔想食得太貴, 上openrices望下發現呢間竹屋食評唔錯又夠近(我住紅磡), 所以決定就呢間喇. 前一日打電話去訂檯, 第二日佢地再打返電話比我confrim.....心諗, 咦, 有follow, 似乎冇揀錯喎 原本訂左8點食, 不過早左7點半就到, 人唔太多揀左四人位坐ok 舒服.....跟住梗係食野先喇:刺生: 三文魚夠肥夠厚, 其他尚可, 但係吞拿有筋麻麻..魷魚, 鮑片都幾好味 壽司手卷: 甜蝦, 太卷唔錯, 瀨尿蝦有d咸同埋乾.. 麻麻. 軟殼蟹手卷好好味, 紫菜好脆.串燒: 頗多選擇, 不過樣樣都好正, 特別係粟米, 蕃薯(心夠甜), 芝麻雞翼(肉夠滑又夠脆) 同茄子天婦羅: 炸蝦大隻唔會一patpat粉, 炸蠔都頗新鮮唔係行貨, 炸豆腐都唔錯, 其他唔太清楚, 因為已經好飽冇食飲品: 幾驚喜, 雖然任飲, 但係多選擇而且有水準, 有汽水, 菊蜜, 柑桔蜜(唔太甜, 冷熱都有), 同埋玫瑰花茶(好香), 仲有好似麒麟啤係任飲(唔肯定因為冇叫)甜品: 菠蘿雪糕有果肉, 好香又好味 (食左2次) 其他芝麻, 紅豆都正成晚一路食一路ke

成晚一路食一路keep住有人入黎, 仲有d係成班入房開生日party o既....整間餐廳氣氛頗為熱鬧(有好多係熟客同經理有講有笑). 侍應都好nice又有禮貌(依家係香港食飯好難見到喇)....同老婆開開心心食到10點鬆d (總算係冇揀錯地方喇), 總括而言係物有所值o既一餐^ ^
  • 芝麻雞翼
  • 燒粟米