2021-09-03
今日有幸被邀請黎Grove試食,印象中Grove比較多輕食,食dinner真係第一次。呢度嘅set dinner同一般cafe差唔多,價錢都幾平民嘅,揀好食物就可以去counter叫。雖然唔收service charge,但係staff都會送餐嘅。不過送餐嘅準確度就爭啲啦,我哋都未叫野食就送咗兩件cake過嚟,之後又送咗我哋冇叫嘅野飮😂等野食嘅時候周圍望下,間餐廳座位唔多,一般都係二人位,不過都算企理既。有樣嘢要讚讚,佢既水唔單只加左檸檬,仲仲加左青瓜絲同薄荷葉,飲起上黎非常清新👍🏽講下啲食物先,個意粉煮得唔錯,軟硬度適中,個sauce食落乾爽,一啲都唔漏,亦唔多油。牛扒我地叫左5成熟,都算juicy,係有啲筋,我地反而比較鍾意食佢既配菜,薯仔好惹味,蘑菇好鮮甜。餐包埋野飲 - 檸檬柚子其實食物質素係唔差既,不過份量就比較少,我地食完都得5成飽。好在我地叫埋蛋糕,食完先覺得差唔多👻甜品我地叫左朱古力蛋糕同檸檬批,估唔到around 30蚊既蛋糕有埋咁靚既擺盤,誠意值得一讚。朱古力蛋糕味道夠晒濃,中間既脆脆令佢更有口感。檸檬批個皮做得厚左啲,令到檸檬味唔夠突出。
餐包埋野飲 - 檸檬柚子
好在我地叫埋蛋糕,食完先覺得差唔多👻
朱古力蛋糕味道夠晒濃,中間既脆脆令佢更有口感。
檸檬批個皮做得厚左啲,令到檸檬味唔夠突出。