2018-08-26
尋晚成班朋友揀左大圍小肥牛食晚飯聚下,去到見到有好4-5個套餐,個個餐都有唔同既海鮮食,我地人多,最後食到勁飽飽咁走,介紹一下先,佢地餐廳環境分別有大廳同房仔,位置闊落就算一大班人聚埋都唔會覺得坐得迫迫夾(當然我地個個身形都唔細下),舉手一叫侍應都好快就過黎處理,反應都好好介紹食物之前,打邊爐喎,最緊要係個鍋同爐,呢到用既係電磁爐,唔會感到好熱,個湯銅又大大個,就算一大班朋友個個都放野落去都唔會煮唔到,可能因為設計好,起碼唔駛成日不停叫加湯(其實可能因為侍應貼心,成日都有行開行埋幫我地睇埋夠唔夠,好多時未叫,佢地都會主動幫我地加湯,所以唔駛傾住計都要成日掛住驚滾濃)輪到介紹食物啦!呢到既海鮮勁鮮甜,蝦同龍蝦質感爽口,花甲同扇貝,鮑魚食落唔會有沙,最開心係食蠔(大細有如小朋友手掌)勁肥美,至於肉類(因為個個都係牛精)所以叫左幾款唔同既牛肉,碟碟都勁新鮮有牛味,唔羶唔韌,鴨舌同椒鹽鮮魷冇得輸送啤酒一流手打蝦丸,墨魚丸,牛丸都彈牙,湯底又夠味,鮮魚刺身又鮮甜(唔會差過日式店)成班朋友一致好評,係聚會好地方食飽飽埋單,仲有一大疊$100優惠券,下次又可以要黎食過啦!
輪到介紹食物啦!
成班朋友一致好評,係聚會好地方