2024-11-29
呢間蛋捲唔係第一次幫襯了,今日經過觀塘買嘢又順便上左去試下。上次試左佢地芝士蛋糕🧀,今次想集中食佢地既生乳卷開心果麻薯🍰特別想推介下呢個,食得出開心果果仁香味之餘,仲有好輕盈既蛋糕感覺☁️。最後食到中間舊麻薯真係亮點之一,煙煙韌韌又有少少甜😍,本身件CAKE已經夠好食🥳,但麻薯令佢更加升級左📈,推介!士多啤梨生乳卷🍓同樣係輕盈既感覺,味道簡單,反而更加食得出蛋捲面上面既煙燻感覺🔥。記得上次去,都仲係夏天好熱,一定要叫佢地的開心果飲品解解渴🍹。但今次去已經轉涼,唔洗滿頭大汗,可以慢慢嘆佢地的蛋捲😋,而呢間小店同上次食一樣咁好食,今次試的開心果蛋卷真係令人眼前一亮🤩,下次再去一定會再叫!推介畀大家!👍Horizon地址: 觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室#觀塘#觀塘美食#觀塘好去處#食好西#hkfood#香港美食#隱世美食#工廈美食#小店#開心果#生乳卷#蛋卷#散水餅@chillchill_aloye@horizonbakeryy
開心果麻薯🍰
士多啤梨生乳卷🍓