2022-11-16 37 views
Tandoori Bites Bar+Kitchen 西環皇后大道西178號地舖G/F, 178 Queen's Road West, Western District再來飲印度啤酒,中上要有好多餐廳及酒吧都飲到啤酒, 我自己都好鐘意手工啤, 因為口味多有有創新, 如有黑椒味啦, 蜂蜜水果味等等, 而Tandoori獨特之處在於有印度啤酒, 而廚師也是印度人, 保証食到正宗兼美味架咖哩與印度菜。印度胡椒炸薄餅, 脆卜卜鹹鹹地, 加返乳酪薄荷汁, 去食印度菜永遠第一個見到佢, 免費小食來的,比客人食住等。咖喱角涼拌 $98 有趣是有個芝士醬,再灑上芫茜。原來平時食開大大雙架咖喱角可以變成咁。咖哩角炸得香脆,入面是薯仔粒餡,素食者都食得。椰汁咖喱魚 $128 ,有椰汁完全唔怕辣魚肉塊好嫩滑,個汁超香!所以點少得蒜蓉nann我朋友胃口超好,仲加點了個烤雞柳pizza $188 ,手工pizza 餅底如水滴狀,個邊香脆,比起很多連鎖店更有水準$138 Tandoori Chicken Momo,Momo即係指香烤雞肉餃子炸完再用鐵板上都係第一次,炸餃子皮厚薄適中兼脆口,並用上瑪莎拉咖喱調味,而
Tandoori Bites Bar+Kitchen
西環皇后大道西178號地舖

炸完再用鐵板上都係第一次,炸餃子皮厚薄適中兼脆口,並用上瑪莎拉咖喱調味,而雞肉餡就好足料。伴旁仲有唔少蔬菜,例如蕃茄、洋蔥同青椒等