2021-07-25 613 views
呢間喺裕民坊新開張,出面已經聞到陣陣嘅四川辣椒味,諗起好耐冇食酸菜魚就入去試吓先!川式口水雞 ($68)佢就賣相好吸引,我哋叫咗小辣,辣度可以自己選擇亦都可以揀唔辣。冰冰涼涼嘅口水雞都幾嫩滑,就算有好多辣椒油都唔會覺得好辣,係一個好開胃嘅小菜。主角 - 人見人愛酸菜魚 ($238)加埋寛粉條 ($28)魚好滑,分量十足而且件件大大塊!好好味!再加上冇乜骨,食落自然放心。配料都有好多嘅酸菜,寬粉嘅話份量都好多同埋好滑口。可能因為我哋揀咗小辣,令到酸菜魚冇乜酸味🤔另外酸菜魚都比較多油,食完成口都係油😁。食辣野當然要杯凍嘢飲~我哋叫咗桂花冰釀($28)聽到個名對佢期望好高!不過佢唔係好冰凍,但有淡淡嘅桂花味,可惜我哋唔知道要stir一stir,飲到最後先飲到底部嘅花釀😳😳呢間舖頭嘅服務員都好熱心,態度有禮。整體成個過程都食得開心滿意!值得一試🤓

川式口水雞 ($68)
川式口水雞

主角 - 人見人愛酸菜魚 ($238)
加埋寛粉條 ($28)

人見人愛酸菜魚

桂花冰釀