2021-06-25 672 views
大熱天時,我哋嚟咗呢間➰辣辣屋➰“挑戰”熱辣辣嘅天氣♨️😉餐廳內嘅塗鴉藝術壁畫,見到人都會開心D,而油桶形嘅座位就幾特別!特色美食都幾多,門口大大個餐牌介紹烤魚,吾講都知係呢度嘅Signature Dish主打吧!再望下隔離左右,幾多客人食喎,我哋都嗌返盆試下先!老人家比較"穩陣",叫咗杯可力。我就叫咗杯鮮菠蘿特飲🍍,吾係,應該係一大jar先啱😲!so…ooo big…ggg烤魚呢就有麻辣、香辣、微辣、吾辣6️⃣種味道,我哋揀咗老壇酸菜味(吾辣)。由落單到上檯都算幾快,服務員放下一大盆烤魚後,開着爐溫馨提示我哋滾咗就教到最低度數。見到金黃色大大條江團魚,真係足足有斤半重或以上,上面鋪上大量老壇酸菜、香炸蒜蓉、蒜粒等。D湯滾起時已聞到陣陣蒜香同酸菜香味,忍吾住飲咗頭啖湯,開胃!江團魚肉嫩滑、新鮮,最重要係冇咩幼骨,好啱我哋呢D想食魚又怕啃骨嘅😻😻,酸菜爽口味鹹酸。除咗主角酸菜烤魚,仲有鴨血、芽菜、海帶、娃娃菜等增加口感!我哋加追左份薯粉,長長長嘅薯粉好滑好煙韌,Q彈!十分推薦。想食就要早啲order呀,好搶手!炎炎夏日嘆住冷氣加大大jar冰凍鮮特飲食酸菜烤魚,真係好爽㗎。呢晚幾旺市,服務員都保
大熱天時,我哋嚟咗呢間➰辣辣屋➰“挑戰”熱辣辣嘅天氣♨️😉

除咗主角酸菜烤魚,仲有鴨血、芽菜、海帶、娃娃菜等增加口感!

呢晚幾旺市,服務員都保持笑容,做嘢爽快,每張檯都噴過消毒液先叫客人入座,令人安心又放心!
  • 老壇酸菜味烤魚