2025-01-21
哈哈哈哈哈🤣2025 年繼續開開心心🥰快快樂樂😁努力食食食😋今日約咗屋企人去觀塘辦年貨😝順便食個晚飯先😉牛三寶麵 🍜 $80加$5 轉新竹米粉嘩🤫開心😃因為我乜都想品味少少🤏所以就揀左呢碗麵🤫牛腱肉😝牛筋😜牛助條🤪全部都係我喜愛🤓岩哂無「🐮」不歡的我🤓新竹米粉份量多😬米粉吸哂湯汁🥰佳🤗牛肉蔥油拌麵🍜 $56湯麵食得多😀今次就試左個拌麵🙂蔥油拌麵😍蔥味不太濃😛但就非常惹味🥰可能是獨家配方😂嫌湯麵太清淡😗可以試下佢😁麵係手工製的😎扁平狀有嚼勁之餘😜還有麵香👍🏻我就十分喜歡🤩但牛肉就稍微過於軟爛🤔可以說是入口即融😬牛肉沒有過多調味🫡原汁原味😋梅子地瓜條 $36我最愛食台灣小食之一🤫梅子地瓜條🤭外皮金黃😁香脆可口美味🤤配埋梅子粉😏絕佳🤠台灣香腸 $40台灣香腸切片做法當細心🫢方便進食之餘😏仲可以同屋企分享分享🥳配埋蒜片一起吃😍味道一流😚黑糖珍珠奶茶🧋$34雖說是黑糖珍珠,但加入奶茶後一點也不甜😗喜歡不甜的奶茶的您可以考慮這個☺️珍珠偏小🥴但有嚼勁😬凍香芋奶茶 $26無唸過咁多芋泥😉勁足料😲好岩我口味😚飲完呢個飽飽飽🥰📍日月堂(觀塘)🔍觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室
牛三寶麵 🍜 $80
黑糖珍珠奶茶🧋$34
凍香芋奶茶 $26
無唸過咁多芋泥😉勁足料😲好岩我口味😚
飲完呢個飽飽飽🥰
📍日月堂(觀塘)
🔍觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室