2010-10-22
今日放補假, 約舊同學出來The One試新野.聞說有間食串燒同飲cocktail的食店不錯, 但中午個胃又未開, 飲酒好似激得濟.再望左幾眼d食店水牌, 醒起剛從雜誌見過Full/half的介紹, 係homeless新開的cafe, 覺得d裝修幾特別, 又夠舒服, 0岩晒兩個女仔去傾偈, 於是走上去試下. 試完亦覺得唔錯播:兩個人都叫了今日的set lunch. 我叫了黑松露菌忌廉湯, main course叫了雪蟹意大利飯, 我個朋友就叫了蝦扁意粉做main course.我仲叫了guava punch. 1. 個set都好夠份量, 個湯用玻璃杯上, 味道超濃!!2. 個意大利飯造型都好靚, 可惜唔記得影低佢啦, 亦都唔太膩, 可能因為上面有d加上黑醋的菜啦, 味道配搭剛剛根3. 杯punch就一般啦, 但係都唔係成日飲到既.總括來說, 間野從裝修到食品都有d新意, 亦給人一種輕鬆滿足的感覺
於是走上去試下. 試完亦覺得唔錯播:
我仲叫了guava punch.
1. 個set都好夠份量, 個湯用玻璃杯上, 味道超濃!!
3. 杯punch就一般啦, 但係都唔係成日飲到既.