睇左咁耐openrice用黎搵餐廳,但係為左稱讚一位身材瘦削唔高冇戴眼鏡嘅企bar台男職員嘅“優良”服務態度,第一次用openrice寫下食評。下午茶時間,啱啱跳完舞所以同兩位朋友入咗呢間餐廳打算休息下,吃個下午茶傾下計消磨時間。我地order咗三杯飲品 + 兩份甜品,好快就黎咗其中兩杯飲品 + 兩份甜品,公道講句食物質素係過得去嘅味道確實不錯,埋單二百幾,性價比高唔高就見仁見智。依家唔少人都係度討論香港餐飲業嘅服務質素,我地吃到最後嘅時候終於有幸體驗到一位男職員良好服務態度。事源就係我地吃到最後甜品都差唔多吃曬嘅時候,都仲係差一杯飲品,咁我就舉手想搵個waiter幫手跟下單,而當時在場職員不多,咁啱bar台有一位見到我舉手就行過來:男職員:有咩事我:唔該我差咗杯野飲仲未黎可唔可以幫我跟下?男職員:我整緊啦,但係你宜家舉手叫我行過黎,咁我整唔到呀男職員:你宜家係咪好趕時間?如果你好趕時間我幫你cancel咗佢我:哦咁好啦感受完呢個咁有基本禮貌嘅waiter嘅招待,咁客氣嘅對答同熱心幫忙真係令我受寵若驚,呢個tea真係吃得好開心好滿足!下次一定唔會再去

男職員:有咩事
我:唔該我差咗杯野飲仲未黎可唔可以幫我跟下?
男職員:我整緊啦,但係你宜家舉手叫我行過黎,咁我整唔到呀
我:哦咁好啦

2024-10-20
$80 (Tea)