2016-07-29
今晚收工和朋友去了荃灣Sky House食晚飯,雖然這裡離荃灣地鐵站有一點距離,但是都很容易行去,大約10-15分鐘路程就可以去到喇。店內環境很不錯,裝修簡潔,最緊要是座位夠寬敞,不會太擠迫,傾密傾唔會比隔離枱偷聽到。小食拼盤(雞翼3隻,芝士春卷3條,黑椒雞肉軟骨3件)這碟小食拼盤最好味既係雞軟骨捧,啖啖肉,肉裡夾著雞軟骨,咬起來很有口感,肉質也不韌。朋友很喜歡吃芝士,這款芝士春卷就是她的最愛!春卷皮內包了一條芝士。炸雞翼反而雞翼的味道可以再濃一點,味道會更好(不夠味也可以點甜酸醬)芥未蟹籽松葉蟹肉凱薩沙律良心沙律!真的是松葉蟹肉嚟㗎,並不是蟹柳當蟹肉。綠色最頂一粒粒的是蟹籽,這個沙律除了有麵包糠之外還有一片蒜蓉包㗎。大熱天時,食個沙律降吓溫先再食主菜。主菜-黑松露帶子蜆肉意粉最近既天氣又熱又焗,攪到個人無咩胃口,所以叫咗個意粉同朋友share食啦!這個意粉最值得讚既係個汁,香濃黑松露醬+芝士粉,意粉麵質軟硬適中,蜆肉都幾多粒。奇異果特飲-酸酸的奇異果+梳打,食太飽飲這杯飲品,既能解渴亦能消滯。藍莓特飲-我朋友這杯藍莓特飲反而有點特別,她說飲起來有點椰汁味,我就未試過喇,不過聽起來都覺
良心沙律!真的是松葉蟹肉嚟㗎,並不是蟹柳當蟹肉。
大熱天時,食個沙律降吓溫先再食主菜。
藍莓特飲-我朋友這杯藍莓特飲反而有點特別,她說飲起來有點椰汁味,我就未試過喇,不過聽起來都覺得個味道幾特別。