這天公眾假期,早上到大清戲水, 時過中午後慢動作沖涼換衫再由友人揸車回九龍”下午茶”, 回到九龍已經是三點半過外, 正在煩惱去哪裡食之際已經來到”渡船角”, 最近耐不耐都會來這裡, 由於這裡雖說那麼近卻又似那麼遠, 人流同旁邊嘅佐敦道無得比, 不過就係有d我呢類唔太喜歡”嘈吵環境”嘅外來人, 當日到來, 客人不多, 所有點心都即叫即做, 特別有印象的計有:脆皮鮮蝦腸$23- 布拉腸粉皮晶瑩剔透之外亦帶少許靱力, 內餡的蝦肉爽口味鮮,鮮蝦菜苗餃$18- 其實係蝦餃加上菜苗之類的內餡, 材料豐富好味道香滑奶皇飽$16- 芯保持流心, 甜味剛剛好, 芥末咸心角$16- 炸外皮稍為偏淺色且厚, 芥末味點到即止, 蘋果义燒酥$18- 蘋果只係食到一小粒一小粒但蘋果本身味道不強, 味道被义燒完全蓋過, 我們認為用菠蘿效果會好很多喎
香滑奶皇飽$16- 芯保持流心, 甜味剛剛好,
蘋果义燒酥
OK唔錯
鮮蝦菜苗餃
芥末咸心角
芥末咸心角內餡OK嘅
挺標準嘅牛肉球
2012-07-02
$55 (Tea)
鮮蝦菜苗餃
芥末咸心角