2023-11-12 64195 views
週末同朋友約咗喺銅鑼灣行街,行到肚餓就喺OpenRice搵餐廳,見到附近呢間餐廳裝修得好有格調,我哋就上咗嚟試吓。🛎 $268古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)呢個烤黑毛豬🐖真係好正!烤黑毛豬嘅肉質非常有彈性,切落去好淋,而且肉汁非常juicy。配菜都好豐富,有沙律🥗、薯蓉雪糕筒、炸蝦片。沙律薯蓉清爽開胃,可以中和烤黑毛豬嘅油膩感。炸蝦片酥脆可口,三者搭配得好夾,真係食唔停口!🛎 $138 波士頓龍蝦意大利飯新鮮嘅波士頓龍🦞蝦配上香濃嘅香草芝士醬,龍蝦肉質結實,店員仲準備咗龍蝦鉗,好方便就識到全部既肉。意大利飯,用上南瓜汁、菠菜去煮。南瓜🎃香甜可口、菠菜清新爽口,同龍蝦肉非常搭配。意大利飯粒粒分明,吸收曬醬汁既精華,非常入味。份量十足,食落飽肚,又滿足。🛎 跟餐 不一樣的沙律 & 蜂蜜紅茶☕️跟餐沙律嘅沙律菜同生果,加埋有7、8款,感覺已經補充咗今日嘅維他命同埋纖維🤣🤣蜂蜜紅茶超大杯,唔會好甜!🛎 $58 你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?.....呢間店嘅飲品每樣都好有特色,真係會有選擇困難。今次試咗益力多沙冰,味道配合得幾好,唔會太甜🥰 🛎 +$46 比利時窩夫🧇 (焦糖口味)份量算超多,如

🛎 $268古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)

🛎 $138 波士頓龍蝦意大利飯

🛎 跟餐 不一樣的沙律 & 蜂蜜紅茶☕️
蜂蜜紅茶超大杯,唔會好甜!

🛎 $58 你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?.....

🛎 +$46 比利時窩夫🧇 (焦糖口味)
份量算超多,如果多人食,一定要叫!waffle焗到好脆,中間嘅cream似芝士奶蓋,好濃厚。成個碟都鋪滿左超級多焦糖脆餅,仲有一球海鹽雪糕。 真係超級超級滿足!

🌐 環境/服務
呢度嘅裝修好有特色,感覺每一個小角落都有用心裝飾過。位置好闊落,又有落地大窗,坐得好舒服,好適合同朋友嚟傾偈飲下午茶。
  • 焦糖脆脆窩夫