2021-09-08
沿路行入去,見到架精緻小巧嘅玻璃䌫車仔,載你上去隔離座玻璃屋餐廳,已經覺得好正🤩 真係好有特色又好靚。佢空間好大,對正海灘,近到好似觸手可及咁,採光又好。因為太曬所以拉咗天花簾,但夜晚就會開返。今日天氣勁好,唔熱,weekday大澳又冇乜人,所以好好彩一入去就坐window seats 。食正下午茶時段,叫咗杯紅樹林特飲同檸檬蜂蜜特飲。紅樹林嗰個我覺得好飲啲,有啲似楓糖漿隻味🍁嘢食質素嚟講呢就認真普通😅1. 炸魚薯條配蝦醬tar tar sauce 👌佢為咗添加大澳特色,每個餐都有啲蝦米啊蝦醬咁嘅嘢加落去。但個sauce 唔會話好奇怪,同啲魚又幾夾喎。不過舊炸魚就一般貨色啦,薯條都係似炸薯仔多啲。2. 蝦醬豬扒包👌有啲太咸,但都ok 嘅,可以填飽個肚。啲食物畀人感覺唔算太用心,好茶記feel ,不過我覺得佢個view 咁靚都值回票價嘅,同埋睇返餐牌,百零蚊有個set 又唔算太貴喎,我都收貨啦。
嘢食質素嚟講呢就認真普通😅
1. 炸魚薯條配蝦醬tar tar sauce 👌
2. 蝦醬豬扒包👌
有啲太咸,但都ok 嘅,可以填飽個肚。