2018-08-23 124 views
同好姊妹約好每星期一聚談談心食個飯,所以今次我地一致揀左呢間以少女粉紅色既GirlBoss餐廳,門面粉白為主,超少女風,岩哂我地d少女心我地叫左Boss Set $388 包括有兩份沙律、兩份前菜、一份主菜同埋兩份漢堡/薄餅/意粉/燴飯;先黎個前菜先:「黑松露醃漬蕃茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律」黑松露控必食,食之前關上蓋搖一搖等底部既醬汁搖勻即可食用啦!酸酸甜甜的好開胃,沙律菜片片新鮮爽口「蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律」面上是蟹肉加牛油果,底部有蘋果仲有青瓜,加埋沙律菜一齊食真係一款好清新既沙律!「柯南的神秘茶」熱飲呢款茶真係好特別又有睇頭呀,配上別緻既茶壺茶杯,真係讓人心情大好!要待茶葉浸泡一會先好飲用呀,咁樣茶味會出眾d架!茶倒出時係藍色架,加入杯前的一小壺裝滿蘋果(類似蘋果醋似的),加人後立即變上迷人紫色好靚呀!前菜同主食都以一個別緻既架上,就如皇室般的享受「龍蝦芝士雞翼」炸雞翼上淋上龍蝦汁灑上芝士片食落味道非常夾「龍蝦芝士玉子燒」玉子燒內夾住龍蝦肉每啖都啖啖肉呢!「燒一口安格斯西冷」牛肉燒等剛剛好,好有牛感又有牛味雖然主菜係西冷,但周邊既配菜都唔輸架,平時好少食粟米,但佢既燒粟米真係好食,

我地叫左Boss Set $388

先黎個前菜先:
「黑松露醃漬蕃茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律」
酸酸甜甜的好開胃,沙律菜片片新鮮爽口

黑松露醃漬番茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律

「蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律」
面上是蟹肉加牛油果,底部有蘋果仲有青瓜,
加埋沙律菜一齊食真係一款好清新既沙律!
蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律

「柯南的神秘茶」熱飲
好靚呀!

柯南的神秘茶

前菜同主食都以一個別緻既架上,就如皇室般的享受

「龍蝦芝士雞翼」
炸雞翼上淋上龍蝦汁灑上芝士片
食落味道非常夾

龍蝦芝士雞翼

「龍蝦芝士玉子燒」
玉子燒內夾住龍蝦肉每啖都啖啖肉呢!
龍蝦芝士玉子燒

「燒一口安格斯西冷」
牛肉燒等剛剛好,好有牛感又有牛味

雖然主菜係西冷,但周邊既配菜都唔輸架,平時好少食粟米,但佢既燒粟米真係好食,唔會乾仲好多汁呀!
燒一口安格斯西冷

「迷你芝士炸雞漢堡」
超級吸晴呀,包包係粉紅色架,好靚呀!
小小一個好可愛既漢堡,咬第一啖時炸雞既雞汁都爆哂出黎,味道同口感都超正

迷你芝士炸雞漢堡

「香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉」
面上三隻大大既大蝦鋪上芝士片
意粉既味道非常出眾大蒜既香味俾意粉吸收哂,唔需要落其他調味料都已經好好食啦!
香煎大蝦蒜片辣椒大利粉
黑松露醃漬番茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律