今日放工約了閨蜜去太子食西餐廳,餐廳名叫《Home Sweet Home》餐廳位置非常便利,十分易找。一入到餐廳感覺好有氣氛,非常適合情侶放工撐枱腳今次我們叫了澳洲和牛牛柳,芝士烤波士頓龍蝦套餐($468)同煙燻加拿大榖飼豬鞍扒套餐($328)首先來的前菜非常別緻,除咗啱哂我地兩個女仔打卡外,味道亦有驚喜,黑魚子蟹肉他他,海鮮酥皮小盒同中間嘅龍蝦菠菜湯都非常鮮味開胃至於主菜🦞芝士烤龍蝦亦煮得很入味,份量亦啱啱好另外豬鞍扒嘅汁夾雜著蘋果粒,大大提升到肉嘅鮮味,而塊扒亦好有份量,啖啖肉最後的是日甜品係士多啤梨心太軟,甜味剛剛好,唔會太膩,為今晚豐富的晚餐劃上完美嘅句號。值得一提的是餐廳的侍應服務態度好好。而我臨走時見到隔離枱叫了豬手同生蠔,賣相非常吸引,下次一定要再黎試試

前菜

至於主菜🦞芝士烤龍蝦亦煮得很入味,份量亦啱啱好

士多啤梨心太軟

2019-04-03
$400 (Dinner)
前菜
士多啤梨心太軟