2019-11-15
近期都幾喜歡喺大角咀揾嘢食,今日閒逛落到呢條街都幾清靜,直至行到一個應該都幾新既商場-利奧坊地下發現呢間幾靚幾得意既日本餐廳,就決定試下~入內發靚個裝修好靚好特別,有點日本街頭既感覺,這間居酒屋有不少日本酒可選擇🍶🍺🍻🥃餐廳一邊係open kitchen, 主要做串燒和關東煮。關東煮有十多款望住俾你選擇,姐姐仲會介紹一下,幾細心。關東煮:蘿蔔,蒟蒻,蝦餅,魚餅,福袋,材料都係來自日本。湯底不錯係鹹左少少,蘿蔔入味,福袋內有q彈年糕,其他都不錯。左杯黑啤,上枱有驚喜!個杯係雪到冰既😆😆試一試個冰啤,入口麥味幾重👍🏻👍🏻蟹肉蟹膏甲羅燒足料~~有趣在於配薯片😆燒帶子(蒜蓉)新鮮,不錯~~松葉蟹肉野菜沙律好足料😍估唔到份沙律咁大碟清酒煮蜆然後就到另一重點:日式串燒!自己喺日本都幾鐘意去串燒店,所以都幾期待😛串燒首先要讚一讚,會有一個爐仔熱住d串燒,温度控制剛好,唔會令食物過熱~日本和牛,日本牛脷質感味道都不錯,不會太肥煙肉蕃茄,柚子胡椒雞肉串,明太子玉子都幾好~日本雞翼😋😋露筍,秋葵總括來說,食物不錯,好適合情侶(自己一張高枱)或者一班朋友(大枱)慢慢食下串燒,飲下啤酒傾一晚計。
關東煮:蘿蔔,蒟蒻,蝦餅,魚餅,福袋,材料都係來自日本。
蟹肉蟹膏甲羅燒
足料~~有趣在於配薯片😆
燒帶子(蒜蓉)
新鮮,不錯~~
松葉蟹肉野菜沙律
好足料😍估唔到份沙律咁大碟
清酒煮蜆
然後就到另一重點:日式串燒!
自己喺日本都幾鐘意去串燒店,所以都幾期待😛
日本和牛,日本牛脷
質感味道都不錯,不會太肥
煙肉蕃茄,柚子胡椒雞肉串,明太子玉子都幾好~
日本雞翼😋😋
露筍,秋葵