2020-01-05 646 views
星期六放工,想搵個地方靜靜地食個lunch,輕鬆一下,輾轉喺網上搵到呢間cafe。十分喜歡它的名字「夢旅人」,cafe屬於小店形式經營,座位唔算太多,角落放咗一個書櫃,整體環境俾人一種舒適寫意嘅感覺。呢度屬於半自助形式,要自己去counter落單,之後會俾個號碼牌你放喺枱上,店員再送餐上枱。今次點咗個All Day Breakfast,另外加咗$9要杯熱比利時朱古力。整體嚟講,味道尚算不錯,all day breakfast有兩款唔同嘅麵包,比較少見,腸仔亦都好好味。唔知係咪因為節日附近,親切嘅店員於用餐途中送了塊曲奇,感覺十分窩心

2020-01-04