2018-06-23 443 views
約左朋友食飯同拎手信,肥鴿主人話想食西班牙野,咁岩見到呢間餐廳有唔少好評,於是就過黎試下。餐廳既位置相當易搵,係紅墈站行過黎都只係10分鐘,除左室內坐位,都會有室外位置比唔怕熱既人,但大熱天時肥鴿一定會坐室內 XD  坐底之後我地每人各要左一杯SANGRIA,肥鴿要左ROSE SANGRIA,另外兩位就分別要左REGULAR SANGRIA同WHITE SANGRIA。ROSE SANGRIA黎啦~望落同REGULAR顏色有D似  入面有好多唔同既生果,有檸檬片、青蘋果、石榴籽等等。肥鴿係篤左檸檬先飲既,所以飲落會有D酸酸甜甜,間中又可以食下生果粒,消暑提神!小食落左之後就好快送到  呢個黑松露雞茸蘑菇脆卷係鬆脆既春卷皮包住雞絲沙律,兩邊再沾滿左充滿香氣既黑松露,食落去外脆內軟,美中不足係食唔出有蘑菇。即使係咁,呢碟都係唔錯既餐前小食 食完小食之後再過多20分鐘,我地叫既斧頭扒就上菜啦~份量真係好多,又好厚肉,要用力先切得開。但要用力又唔代表肉質好粗糙,相反呢款豬扒食落口感細緻但又唔會有大量脂肪,所以每一啖唔需要太多咀嚼,而且調味適中唔會太鹹,真係會令人忍唔住一啖接一啖   旁邊的配菜
Rose Sangria

黑松露雞茸蘑菇脆卷

小食落左之後就好快送到

西班牙斧頭豚肉扒配蘋果醬 (20oz)

旁邊的配菜有薯蓉、燒粟米、雜菜同燒蒜頭,尤其薯蓉入邊加左薯仔粒,口感豐富,燒蒜頭食落無左蒜頭本身濃郁既味道,變得容易入口,係同斧頭扒十分配合既配菜。
因為呢餐份量唔少既關係,我地三個人只係食左兩款食物就飽左大半
 以市區既西班牙菜黎講,呢間既食物質素唔錯,希望有機會第日都可以再黎試多幾款唔同既西班牙小食啦
Other Info. : 順帶一提,呢間餐廳有足球直播架!係附近放左工想搵個地方睇波既話都可以考慮下
2018-06-20
$200 (Dinner)
Rose Sangria
黑松露雞茸蘑菇脆卷
西班牙斧頭豚肉扒配蘋果醬 (20oz)