又去旺角覓食 今日嚟試下上海街呢間蟲二 餐廳主打日式家庭料理 位於頂樓仲有室外座位餐廳環境乾淨闊落 店員友善有禮貌一汁三菜便當 - 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊 $150一汁係鰹魚昆布茶高湯三菜包括有副菜 慢煮蛋同主食餐廳仲提供埋最佳食用步驟 今次跟足嚟試下首先食一啖日本殼米杞子醬油炊飯 面頭落咗啲飯素 仲見到有唔少杞子 飯粒煙煙靭靭然後將高湯到一半落飯度 加入副菜享用蔬菜糕好特別 食落好似啫哩咁 入面仲有西蘭花 粟米筍 秋葵同甘筍 成個感覺好健康食完再將日本慢煮蛋倒落啲飯度 忌廉狀嘅蛋黃撈埋啲飯一齊食好creamy再將淨低嘅高湯倒晒落飯度配搭主食 鏗魚湯味道好香夠鮮甜主食揀咗烤雞塊 面頭有大量嘅柴魚同醬汁雞塊外皮烤得好香脆 咬落去好Juicy 底下仲伴野菜薯仔薄班戟 蛋味好香濃 班戟入面仲有菇同菜好特別熱焙茶飲落好香好清爽一汁三菜便當 - 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆 $150另外一款揀咗漢堡扒 有足足兩大塊漢堡扒表面嘅芝士半溶 咬落去勁厚肉芝士味好香濃 肉質嫩滑底下仲有海苔同肉鬆 一齊食口感層次好豐富紐約芝士蛋糕 +40估唔到芝士蛋糕都咁高質 食曬成個都唔會覺得膩 面頭有焦糖 芝士味好香濃 食

又去旺角覓食 今日嚟試下上海街呢間蟲二

漢堡扒表面嘅芝士半溶 咬落去勁厚肉芝士味好香濃 肉質嫩滑
底下仲有海苔同肉鬆 一齊食口感層次好豐富

紐約芝士蛋糕 +40
估唔到芝士蛋糕都咁高質 食曬成個都唔會覺得膩
面頭有焦糖 芝士味好香濃 食落去口感綿密細滑 餅底軟硬適中 鍾意食cheesecake嘅就唔好錯過喇