2023-08-10 101 views
為慶祝閨蜜既生日飯,都諗左好耐食咩好,係Apps搵到一間泰瀾鑊,❣️位於北角渣華道133號北角匯三期地下G7-G8號舖,呢度環境好寛敝,成間餐廳帶有外國既風格,早前聽人講話呢間好出名好好食,所以我地就一齊來為慶祝生日既飯局🤍💟💟泰式生蝦刺身💟好好食,呢度生蝦刺身夠凍,佢d汁都分開晒一杯杯,每一啖都食到好多汁,💗酸酸辣辣既味道,加上生蝦好肥美,好新鮮💟金磚蒜蓉多士💟💟呢度既多士整得好好食,成個多士都整到金黃色,而又係外脆內軟,💕每一啖都食到濃濃既蒜味,再配埋咖喱汁,簡直一流💟💟辣肉碎生菜包💟食泰國菜又點少得食生菜包,呢個生菜包既份量十足,而且又好夠辣,❤️‍🔥肉碎做得較乾身,食出來好好食,仲有好香既香茅味💟鑊仔椰香青咖喱燒雞扒💟💟係呢度食就好似去左一轉泰國一樣,呢個咖喱味好正,仲有椰汁味道,一向咖喱再加雞扒都係絕配,而呢一款菜式都唔例外,最後食到好飽💕
💟💟泰式生蝦刺身💟
💟金磚蒜蓉多士💟💟