2015-06-23 950 views
今日係一年一度「糭子節」大家都放假一天,所以就約左好姊妹入黎元朗行街街,當然要去食三點三---下午茶先啦~我地揀左近元朗西鐵站既「蜜蜜」,因為食完之後可以長驅直進行曬兩個商場^^係門外睇緊有咩食個陣,店員已經好熱情咁招呼我地入內坐,唔使點等位⋯very good因今日實在太太太熱了,我地叫左杯「不能說的蜜密」飲,因為都幾大杯,所以我地兩個share飲,另外我地一人叫左一款甜品,我好中意食waffle既關係,店員推介試下「比利時朱古力醬窩夫配雪糕」,而好姊妹就揀左充滿童話感覺既「星星、月亮、太陽」不能說的蜜密(蜜糖、蘆薈、梳打)---因為係杯底有蜜糖,店員好窩心咁提提我地要拌勻先飲,呢杯「蜜密」好多蘆薈粒粒,以上三樣野撈埋一齊,入口有爽脆既蘆薈肉同蜜糖潤喉,岩曬天時暑熱潤一潤,解解渴比利時朱古力醬窩夫配雪糕---呢個waffle有驚喜,原來以為比利時朱古力會好甜,但佢配埋外脆內軟既waffle,就變得易入口、冇咁膩,食多件都仲得,waffle除左有朱古力醬舖面外,佢仲有另一款,就係新解waffle上灑左啲糖霜,而呢一款配埋呍呢嗱雪糕一齊食,效果不錯,又暖又凍星星、月亮、太陽---「星星」

星星、月亮、太陽---「星星」指既係楊枝甘露及旁邊星星形既苟蒻、「月亮」指既係芒果味拿破倫、「太陽」就係指芒果味雪糕,好姊妹覺得「星星」有點甜,反而覺得「月亮同太陽」比較好味,「月亮」芒果肉同酥皮層層文替,豐富左口感之餘仲豐富左味蕾,因為一般食拿破倫好快就有「好飽」既感覺,通常都食唔曬,呢度佢加左芒果,因為酸酸甜甜,可以解膩,而「太陽」就有出面食既咁淨係得個甜字,呢度都有淡淡既芒果甜味

好食飽飽~出發!
星星、月亮、太陽
比利時朱古力醬窩夫配雪糕
不能說的蜜密
2015-06-20
$76 (Tea)
星星、月亮、太陽
比利時朱古力醬窩夫配雪糕