2024-11-26
呢間走木系風格嘅日式餐廳🇯🇵 Ufufu Cafe。之前去過荃灣分店都幾好印象,佢啲甜品整得好靚🥰、超精緻,價錢又合理。銅鑼灣店更加就腳,空間感亦更大又有日光☀️,好啱約埋好姊妹Tea Time嚟Chill吓,影吓靚相📸!呢度Menu都有好幾份,密密麻麻超多選擇😳。有日式蛋包飯、意粉、烏冬、壽喜燒,甜品就以焦糖多士同雪糕芭菲為主🍨,超多配搭,真係要諗一陣先決定到💁🏻♀️!🧡 焦糖香蕉多士 $138 (轉抹茶雪糕+$10)呢度嘅多士烤得好出色👍🏻,比起台式嗰啲絕對冇咁甜;多返啲空氣感,鬆軟啲✨唔會乾噌噌。賣相就當然係靚!落足生果🍓🍌,仲有唔同顏色嘅花瓣點綴🌸,整得好用心。而每份多士Set都包咗一個軟雪糕,好推介要轉配抹茶雪糕🍵,淡淡抹茶帶牛乳香氣,口感好Smooth✨✨ CP值都幾高!🍓 草莓物語芭菲 $88🩷一定要嗌呢個打卡!雖然芭菲仲有勁多款選擇,不過我覺得士多啤梨呢款係最少女心🥰,外型超可愛。入面擺咗好多士多啤梨,加埋3.6牛乳雪糕同忌廉🍦,唔算太甜好味呀!🍝 照燒雞肉和風汁意粉 $98意粉整得好入味,份量都好足,不過驚喜唔大。☕️ Iced Mocha +$28☕️ Latte +$2
🧡 焦糖香蕉多士 $138 (轉抹茶雪糕+$10)
🍓 草莓物語芭菲 $88🩷
一定要嗌呢個打卡!
🍝 照燒雞肉和風汁意粉 $98
意粉整得好入味,份量都好足,不過驚喜唔大。
☕️ Iced Mocha +$28
☕️ Latte +$28
呢度好正係甜品可以轉Coffee Set,+$28就可以嘆埋杯靚咖啡,冷熱同價,味道都OK。